Έτοιμο το Δημόσιο να δώσει 1,6 δισ. ευρώ, για ΔΝΤ και έντοκα

Απάντηση στις τρομοκρατικές ειδήσεις των Γερμανικών συμφερόντων Ελληνικών ΜΜΕ της διαπλοκής και του μέχρι τώρα δεν πληρώνουμε!
Απάντηση και στα χειραφετημένα από τους τοκογλύφους δανειστές διεθνή Ευρωπαϊκά  πρακτορεία ειδήσεων που προβοκατόρικα έγραψαν ότι η Ελλάδα μένει από ρευστό την Μ.Πέμπτη!
Η Ελλάδα Με τη φράση «ότι προβλέπεται να πληρωθεί, θα πληρωθεί», ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε μιλώντας την Παρασκευή, στον «ΑΝΤ1», ότι το ελληνικό Δημόσιο είναι έτοιμο να εκπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις του.
 
 


Τα ποσά που απαιτούνται δεν είναι … μικρά, αλλά έχουν διασφαλιστεί. Στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η δόση των 470 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται, επίσης, 1,1 δισ. ευρώ για να ανανεωθούν επιτυχώς τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων, που λήγουν στις 14 και 17 Απριλίου. Και αυτό το ποσό έχει εξευρεθεί, έπειτα από προσπάθειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η κυβέρνηση, βεβαίως, δεν σταματά να αναζητά λύσεις στο πρόβλημα της ρευστότητας. Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο κατά τον Μάιο θα κληθεί να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, αλλά και να καταβάλει στο ΔΝΤ δόση ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: