Το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελλάδα έχει τα χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών.



Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της Ελλάδα  Δημήτρης  Μάρδας δήλωσε επίσης ότι τα συμπεράσματα που βγάζουν στο εξωτερικό για την  κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, βασίζονται «σε παραδοχές και σε μελέτες , εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούνται  από την Ελληνική πλευρά».

Αθήνα, Απρίλιος 3 - RIA Novosti, Gennady Melnik. Το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας έχει τα χρήματα  να πληρώσει για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στον Antenna.

"Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να πληρώσουμε  τις υποχρεώσεις μας», - δήλωσε ο Μάρδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των  διαθεσίμων εσόδων  και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον  Μάρδαα, τα συμπεράσματα που βγάζουν  στο εξωτερικό για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι  με βάση τις  «παραδοχές και τις μελέτες εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούνται από την Ελληνική πλευρά. "Το Υπουργείο Οικονομικών ξέρει ( τα ακριβή) δεδομένα, είπε.

"Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, και προσπαθούμε να παρέχουμε  ρευστότητα για αόριστο χρονικό διάστημα," - είπε ο Μάρδας.

Η Αθήνα πρέπει να καταβάλει στις 9 Απριλίου € 450.000.000 ΔΝΤ. Όμως, την χθες το το Reuters  ανέφερε επικαλούμενο ανώνυμη "πηγή στη ζώνη του ευρώ" ότι η Ελλάδα στις 9 Απριλίου ξεμένει  από χρήματα, και είπε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup ζήτησε να της εκδοθεί  νέο δάνειο πριν επιτευχθεί η συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε έντονα στη δημοσίευση του Reuters.

 " Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά την ανώνυμη δημοσίευση του Reuters σχετικά με θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup την 1η Απριλίου. Οι εκδόσεις υπονομεύουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα." - Είπε σε ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο, το  οποίο ελήφθη από το πρακτορείο RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πληρωμή θα γίνει στην ώρα της.


http://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: