Η απομυθοποίηση της ΕΕ


ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04/2015 - 20:45
Η ΕΕ μοιάζει αναμφίβολα με έναν τεράστιο Ευρωπαϊκό γραφειοκρατικό μηχανισμό, που προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα των πλούσιων κρατών-μελών, των πολυεθνικών, των τραπεζών και των κοινοτικών υπαλλήλων της,  παρά με μια πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά ενωμένη κοινωνία των Ευρωπαϊκών λαών. Εξυπηρετεί κυρίως το «σύστημα» και όχι τον άνθρωπο Ευρωπαίο.
Δεν πρέπει, να είμαστε πλέον υπερβολικά συναισθηματικοί ή αφελείς (όπως αρχικά)  και να βλέπουμε την ΕΕ, την Ευρώπη ή τη Δύση φιλελληνική, εξαιτίας των ελληνικών ριζών του δυτικού πολιτισμού και μερικών φιλελλήνων. Οι μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού, από τις Σταυροφορίες μέχρι τη διχοτόμηση της Κύπρου ήταν δημιουργήματα ή πραγματοποιήθηκαν με την ανοχή (ή τη συνέργεια) των φίλων συμμάχων μας.
Αν ο καλύτερος προφήτης του μέλλοντος είναι η ιστορία, τότε έχουμε χρέος να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Η στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα, δεν καθορίζεται από τα ανθελληνικά ή φιλελληνικά αισθήματα των λαών της, αλλά από τα καπιταλιστικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Η ΕΕ κάθε άλλο παρά πανάκεια είναι, όπως την προπαγάνδιζαν. Τουλάχιστον τώρα, ας μην παρασυρόμαστε πια από τις αυταπάτες. Είναι ανεύθυνο, να περιμένουμε την επίλυση των προβλημάτων μας από αυτούς που συνέβαλαν στη δημιουργία τους.  Φιλανθρωπία, και αλτρουισμός δυστυχώς δεν υπάρχουν στη realpolitic της δύναμης και του (εθνικού) συμφέροντος. Οι δε δίσκοι επαιτείας συντηρούν πάντα την εξάρτηση και την υποτέλεια.
Προϋπόθεση για την επιτυχία μιας οικονομικής ένωσης είναι να βρίσκονται τα κράτη- μέλη, που θα την απαρτίσουν, περίπου στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης. Σε περίπτωση που υφίσταται ανισότητα από την αρχή, η ένωση θα ωφελήσει την ήδη αναπτυγμένη χώρα και θα βλάψει την αναπτυσσόμενη. Αυτό έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ιστορικά. Όπως αναλύσουν -ακόμα και νομπελίστες-  οικονομολόγοι,  αν αφεθεί στην τύχη των ελεύθερων αγορών, το φτωχό κράτος γίνεται φτωχότερο και το πλούσιο, πλουσιότερο.
Συνεπώς, υπό αυτές τις συνθήκες (ήδη είναι ορατό σχεδόν σε όλους), η Ελλάδα είναι σε τροχιά παρακμής και μετατροπής της σε μια καθυστερημένη επαρχία (Greece), όπως στη Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες, ότι η σύνδεσή μας με την ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ λειτούργησε σαν παγίδα για την εξάρτησή μας από τα (καπιταλιστικά) κέντρα σε συνδυασμό με τη διαιώνιση της φτώχειας του ελληνικού λαού.
Αθανάσιος Καρανάσιος, 4/4/2015
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: