Λαφαζάνης: Ρήξη τώρα και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα


-      Δεν με ενδιαφέρουν τα οφίτσια, λέει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας 
Δεν βλέπει φως ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως τονίζουν συνομιλητές του, αν παραμείνουμε σε μια πολιτική που δεν θα διαφέρει από αυτήν που υπηρέτησαν με πάθος οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, υλοποιώντας κατά γράμμα τα Μνημόνια και τις εντολές των δανειστών, που οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Θα συνεχιστεί η ίδια τακτική. Θα δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων που μας έχουν δώσει και η κατάσταση του έλληνα πολίτη θα χειροτερεύει, ενώ το χρέος θα μεγαλώνει. Αυτές είναι οι θέσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες έχει καταθέσει σε κυβερνητικές και κομματικές συσκέψεις.
Το πρόβλημα είναι ένα και μόνο, και χωρίς την αντιμετώπισή του κανένας τομέας δεν μπορεί να λειτουργήσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη. Λέγεται ρευστότητα. Τους τέσσερις και παραπάνω μήνες, όμως, που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις δεν έχει ακουστεί τίποτε για το κύριο αυτό θέμα ζωής για την Ελλάδα, για το πώς θα εξασφαλισθεί η ρευστότητα, τονίζει σε συνομιλητές του ο Λαφαζάνης, σύμφωνα με καλές πηγές. Αντίθετα, οι δανειστές θα ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, που θα πλήττουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, εκβιάζοντας με τη δόση της… δόσης, η οποία θα επιστρέφεται στους δανειστές, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια του μαρτυρίου που ζει η χώρα μας.
Ο Π. Λαφαζάνης είναι κατηγορηματικός στο ότι από τη στιγμή που οι έξω επιμένουν στην ίδια πολιτική -και αυτό το βιώσαμε στην ακραία μορφή του την εβδομάδα που πέρασε, με τους δανειστές να ζητούν πλήρη παράδοση βάζοντάς μας το πιστόλι στον κρόταφο- η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο από τη ρήξη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Και θα πρέπει να στρέψουμε τα μάτια και προς άλλες πλευρές, όπου υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και στήριξης. Θα δυσκολευθούμε για έξι μήνες, το πολύ για έναν χρόνο, και μετά θα τα καταφέρουμε, τονίζει.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά και στον πόλεμο που δέχεται η Αριστερή Πλατφόρμα από τη σημερινή ηγεσία, με το επιχείρημα ότι με τις θέσεις της λειτουργεί υπονομευτικά και σπέρνει… ζιζάνια, παραπέμπει στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας ψηφίστηκαν από το 44% των συντρόφων-μελών της ΚΕ.
Σε εκείνους δε που αφήνουν να διαρρεύσει ότι επιδιώκει να έχει… μερίδιο στην εξουσία απαντά ότι ποτέ δεν τον ενδιέφεραν τα οφίτσια, ούτε και τώρα είναι ο στόχος του. Και για επιβεβαίωση θυμίζει ότι, όταν ήταν στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, δεν μπήκε εμπόδιο στη Μαρία Δαμανάκη, στον Νίκο Κωνσταντόπουλο και στον Αλέκο Αλαβάνο, που διεκδίκησαν και ανέλαβαν κατά διαστήματα την ηγεσία.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: