Μάχες στην Παλμύρα.


Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 

 Γράφει ο mitsos17


Ο στρατός της φίλης Συρίας, πιστός στον Πρόεδρο Άσαντ και το συριακό λαό, συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της περιοχής της Παλμύρας. Συνεχείς βομβαρδισμοί τσακίζουν τους μισθοφόρους δολοφόνους, τσιράκια του ΝΑΤΟ και των Σεΐχηδων, που μάχονται λυσσαλέα με αντεπιθέσεις κι αντιπερισπασμούς, ώστε να κρατήσουν θέσεις στην Αρχαία Πόλη της Παλμύρας.

Οι φανατικοί πλιατσικολόγοι προσπαθούν μάταια να γαντζωθούν στην περιοχή για δυο βασικούς λόγους: Ο πρώτος είναι πως η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας. Η απελευθέρωση της και η κατοχή των γύρω υψωμάτων θα σημάνει προβλήματα στον ανεφοδιασμό του ISIS τόσο βόρεια όσο και νοτιότερα από την Παλμύρα. Όποιος ελέγχει την πόλη ελέγχει το κέντρο της Συρίας και αρκετούς από τους αγωγούς της. Πολλοί δρόμοι παίρνουν από την πόλη και η "σφήνα" που δημιουργείται, επιτρέπει περαιτέρω περικύκλωση των δυνάμεων που μέχρι πριν λίγο καιρό απειλούσαν τη Χομς αλλά που σήμερα βρίσκονται σε πλήρη υποχώρηση.

Είναι η πρώτη φορά που οι μισθοφόροι εγκληματίες παθαίνουν τέτοια συντριβή σε αυτό το μέτωπο και η δεύτερη μεγάλη κι αποφασιστικής σημασίας ήττα τους μετά το ηρωικό "νέο Στάλινγκραντ", το Κομπάνι. Αξίζει να σημειωθεί, πως και οι Κούρδοι μαχητές καταφέρνουν συνέχεια νέα πλήγματα τόσο στους φανατικούς ληστές, όσο και τους συμμάχους τους, τους Τούρκους Ιμπεριαλιστές στρατηγούς, πράγμα που δείχνει μεταξύ άλλων την μεγάλη απήχηση του PKK στον αδούλωτο Κουρδικό λαό.

Ο δεύτερος λόγος που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν είναι το πλιάτσικο. Μετά την κατοχή της πόλης εξ αιτίας της βοήθειας από ΗΠΑ - ΕΕ σε υλικό και χρήματα καθώς και τη στρατολόγηση δολοφόνων κι άλλων εγκληματιών από τους τύραννους της περιοχής, οι πλιατσικολόγοι άρχισαν τις λεηλασίες καταστρέφοντας κι αρπάζοντας με σκοπό να πουλήσουν αρχαιολογικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας. Δεν δίστασαν να βασανίσουν και να εκτελέσουν αρχαιολόγους με σκοπό να τους αποκαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς.

Η μεγάλη νίκη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας έχει δυο κύριες αιτίες. Η πρώτη είναι ο γενναίος κόσμος της Συρίας που υποστηρίζει με καρτερία κι επιμονή σχεδόν στο σύνολο του τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Κανείς ηγέτης δε θα κρατούσε τόσο πολύ, αν δεν είχε την υποστήριξη του λαού.

Από την άλλη μεριά οι Σύριοι είδαν τους αντιπάλους του Άσαντ να διαπράττουν κάθε λογής φρικτά εγκλήματα, όχι μόνο στις μειονότητες, που πριν τον εμφύλιο ζούσαν αρμονικότατα με την πλειοψηφία, αλλά και στους μουσουλμάνους, τους οποίους εκτελούν για ασήμαντες αφορμές με μόνο σκοπό την τρομοκρατία. Ακριβώς μόνο λόγω της τρομοκρατίας και των αθλίων ψεμάτων κατορθώνουν να επιβληθούν στις περιοχές που κατέκτησαν. Το τεράστιο κύμα φυγής ανθρώπων που προσπαθούν να σωθούν, παρά τους κινδύνους του ταξιδιού, δείχνει ακριβώς τι γνώμη έχουν οι Σύριοι για τους πιστούς του φασισμού της θρησκευτικής καπηλείας και του παράλογου φανατισμού.

Η δεύτερη λέγεται Ρωσία. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θεωρούσαν από παλιά τη Συρία συμμαχική χώρα με τεράστια σημασία για τα συμφέροντα τους. Να αναλύσουμε τους λόγους ούτε καν χρειάζεται. Βάσεις, αγωγοί πετρελαίου κι αερίου, στρατηγική θέση κοκ. Σε αυτούς τους πολύ σοβαρούς λόγους προστέθηκε ακόμα ένας. 3.000 φανατικοί Ισλαμιστές από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ πολεμούν στη Συρία. Οι ισλαμιστές απειλούν όχι μόνο τη Ρωσία ή την Ευρώπη, αλλά και την Κίνα. Οι δυο χώρες θεωρούν πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το δημιούργημα τους με σκοπό να πλήξουν ασύμμετρα τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα. Αποφάσισαν λοιπόν να "ξεδοντιάσουν" τους Αμερικάνους, να δείξουν την υποκρισία τους, καθώς και τη δική τους αποφασιστικότητα. Θα ενισχύσουν περαιτέρω τον Σύριο Πρόεδρο τόσο με πληροφορίες, όσο και με το απαραίτητο υλικό. Οι μέρες του τρόμου είναι πλέον μετρημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: