Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει σύστημα σοκ που θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας

11-11-2015



© Μιχαήλ Metzel / TASS Ο πραγματικός σκοπός της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ – ασχολείται με την εξουδετέρωση του  πυρηνικού  δυναμικού  της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

 Σότσι, 10 Νοεμβρίου. / TASS /. Η Ρωσία θα αναπτύξει σύστημα σοκ που θα μπορούσε να ξεπεράσει  κάθε πυραυλική άμυνα. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.


 «Θα εργαστούμε πάνω στα  συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, αλλά σε πρώτη φάση, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, θα εργαστούμε πάνω από το σοκ και τα συστήματα που είναι σε θέση να ξεπεράσουν  οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας," - είπε στην  συνάντηση σχετικά με την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πραγματικός σκοπός της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ – είναι η  εξουδετέρωση του πυρηνικού  δυναμικού  της Ρωσίας. Υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της συνεχίζουν να οικοδομούν  μια παγκόσμια πυραυλική άμυνα. "Ούτε  τις ανησυχίες μας, ούτε οι   αγγελίες συνεργασίας, δυστυχώς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη», - δήλωσε. Ο Πούτιν δήλωσε ότι στην  Ρωσία έχουν  επανειλημμένως διαβεβαιώσει  ότι το ευρωπαϊκό τμήμα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ αναπτύσσεται ως απάντηση στην απειλή των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. "..

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η κατάσταση με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα επιλυθεί, οι σχετικές συμφωνίες  έχουν υπογραφεί Επιπλέον, έχουν εγκριθεί από τα αντίστοιχα κοινοβούλια οι  εργασίες σχετικά με την αντιπυραυλική άμυνα, ωστόσο, εξακολουθεί," - τόνισε. Έτσι, οι αναφορές στο Ιράν και στην  Βόρεια Κορέα  ως πυρηνικές  απειλές είναι μια διασκευή των πραγματικών σχεδίων  των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Πούτιν.

"Και ο αληθινός σκοπός τους – είναι να εξουδετερώσουν  το στρατηγικό πυρηνικό δυναμικό άλλων πυρηνικών κρατών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. - Κυρίως, φυσικά, της  χώρας μας, της Ρωσία και έτσι έχει την  επιθυμία να αποκτήσει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα με όλες τις επακόλουθες συνέπειες», - δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της ικανότητας των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων», - δήλωσε ο πρόεδρος. Ο Πούτιν είπε ότι στην  συνάντηση θα συζητήσουν την ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων που θα διαμορφώσουν τις ένοπλες δυνάμεις κατά τις επόμενες δεκαετίες και θα είναι μια απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία.

Η βαλλιστική πυραυλική άμυνα (ABM) δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους Ρωσικούς  στρατηγικούς πυραύλους Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin, δήλωσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει  τους ρωσικούς στρατηγικές πυραύλους. "Καμιά τρέχουσα  ή ακόμα  και  υποψήφια αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ  δεν είναι σε θέση να σταματήσει ή να αμφισβητήσει το  δυναμικό  των ρωσικών  στρατηγικών πυραύλων», - δήλωσε ο Rogozin.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρνήθηκε να διευκρινίσει τυχόν τεχνικά χαρακτηριστικά των ρωσικών στρατηγικών πυραύλων.

 Θυμηθείτε τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα πρέπει να είναι  χερσαία συστήματα Aegis με νέους πυραύλους αναχαίτισης το SM-3. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα εν λόγω συστήματα θα πρέπει να αναπτυχθούν  στη Ρουμανία, και το 2018 - στην Πολωνία.

  Με το Αμερικανικό πρόγραμμα ABM Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν  να αναπτύσσουν  ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας το 2002. Στη συνέχεια, έλαβε ένα επίσημο όνομα -  Εθνικής Πυραυλική  Άμυνα  (NMD). Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί για την προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων της  από τους βαλλιστικούς  πυραύλων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Με την άφιξη του Προέδρου Ομπάμα στον Λευκό Οίκο  το το 2009, το πρόγραμμα  αναθεωρήθηκε.

Η νέα αρχιτεκτονική, γνωστή ως το προσαρμοσμένο μη-στρατηγικό ABM χρησιμοποιεί και τα δύο  συγκροτήματα και σταθερούς  και κινητούς  πυραύλους  μικρού   και μεσαίου  μέγεθος κυρίως με βάση τη θάλασσα. Το σύστημα είχε αρχικά προγραμματιστεί να υλοποιηθεί σε τέσσερα στάδια. Το πρώτο έχει ήδη υλοποιηθεί: Οι  ΗΠΑ έχουν  30 πυραύλους αναχαίτισης  που βρίσκονται  στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Μπαχρέιν
Το σύστημα έχει τοποθετηθεί στην Γη και στην θάλασσα (συγκροτήματα Patriot),
 στην Τουρκία βρίσκεται το  ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, στην περιοχή της Μεσογείου  υπάρχουν   πλοία εξοπλισμένα με συμπλέγματα Aegis και πυραύλους αναχαίτισης Προτύπου 3.

Στην δεύτερη και η τρίτη φάση του Προτύπου 3 θα αναβαθμιστούν. Το τέταρτο στάδιο θα υλοποιηθεί  το 2020. Θεωρήθηκε ότι από τη στιγμή που εκσυγχρονιστεί  το  πρότυπο 3 θα πρέπει να αντικατασταθεί από πιο εξελιγμένα βλήματα. Ωστόσο, τον Μάρτιο 2013, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τα σχέδια, αλλά  σχεδιάζει  την  τοποθέτηση επιπλέον 14 πυραύλων  αναχαίτισης στην Αλάσκα και την εγκατάσταση ενός δεύτερου ραντάρ στην Ιαπωνία. Επιπλέον, σχεδιάζει την εγκατάσταση των πυραύλων αναχαίτισης στη Ρουμανία (2015) και στην Πολωνία (2018). Πηγή: http://tass.ru/politika/2423417

http://politikus.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια: