Ρώσοι και Σύροι "πάτησαν" το ISIS: Έσπασε ο αποκλεισμός στη βάση Kuweires

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΣΦΟΔΡΟΙ

 ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ


10/11/2015
του Βασίλη Καπούλα
Δάκρυα χαράς κυλάνε σε ολόκληρη τη Συρία καθώς πριν λίγο ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του έσπασε τον αποκλεισμό της αεροπορικής βάσης Kuweires η οποία ήταν υπό πολιορκία από τους ισλαμιστές του ISIS από τον Δεκέμβριο του 2012 και πλέον μεταφέρονται εξοπλισμός και άντρες σ' αυτή την κρίσιμη βάση η οποία θα αποτελέσει το ορμητήριο εναντίον των ισλαμιστών στη βόρεια Συρία!
 
Πρίν λίγο ο συριακός Στρατός έσπασε και την πολιορκία στο αεροδρόμιο Χαλεπίου από το ISIS. Πρόκειται για την πρώτη τεράστιας σημασίας νίκη η οποία πιστώνεται στην ρωσική παρέμαβση. Ρωσικά ελικόπτερα βομβάρδιζαν εδώ και μέρες ολόκληρη την περίμετρο του αεροδρομίου ενώ έστειλαν και στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.
 
Κάτω από αυτή την εξέλιξη το ISIS αποσύρει τις δύναμεις του από το ανατολικό Χαλέπι καθώς ο συριακός Στρατός αποκτά τον έλεγχο στη Deir Hafer και ελέγχει και το στρατηγικής σημασίας χωριό Rasm Abdoud ενώ από χτες καέλαβε και το Sheikh Ahmad με αποτέλεσμα να επεκτείνει τον έλεγχο στους λόφους Tal Al-Ahmad.
 
Ασφαλείς πηγές του pronews.gr αναφέρουν πως ο Β.Πούτιν είναι πολύ κοντά στο να δώσει το "πράσινο φως" για μεγάλες ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις καθώς πλέον oι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε δύο βάσεις στη Χομς και σε μία στη Χάμα γεγονός που δείχνει την βαθιά στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στο μέτωπο.
 
Να σας προειδοποιήσουμε ότι θα δείτε πολύ σκληρές εικόνες καθώς για πρώτη φορά τραβήχτηκαν βίντεο με νεκρούς και αιχμάλωτους ισλαμιστές.
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζωντανή μετάδοση από το κρατικό κανάλι της Συρίας όπου οι 300 και πλέον πολιορκημένοι στρατιώτες του Άσαντ επί τρία χρόνια ξεσπούν με δάκρυα χαράς με τον αρχηγό των δυνάμεων "Τίγρης" Συνταγματάρχη Suheil Al Hassan να μιλάει...
 
Την επίβλεψη των επιχειρήσεων είχε προσωπικά ο Ιρανός στρατηγός Σουλειμανί ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη Συρία. 
 
Σε βίντεο θα δείτε επίσης την ομάδα "sniper" του συριακού Στρατού αποκλειστικά από Αμαζόνες και το φόβητρο των ισλαμιστών τον Στρατηγό Issam Zahraddine να σώζει και να κουβαλά τραυματισμένο στρατιώτη του…
 
Ο συριακός Στρατός ενισχυμένος πλέον και από τους χιλιάδες ρώσους στρατιώτες οι οποίοι φτάνουν διαρκώς από τη Ρωσία προχωρά ακάθεκτος τόσο σε Παλμύρα όσο και στη Darayya στη Δαμασκό και στη Ghouta ενώ προετοιμάζεται μεγάλη αντεπίθεση στη Χάμα.
 
Ήδη ανακαταλήφθηκαν τα χωριά Tell al-Sakhr, Grain Silos και Αl ‪‎Mughayr‬.
 
Πρωταρχικός στόχος αποτελεί η αεροπορική βάση στην Darayya η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθούν και εκεί δυνάμεις.
 
Η Ρωσία έχει ήδη μεταφέρει πέντε Mi -24 στην αεροπορική βάση Τiyas (T-4) στη Χομς και στην αεροπορική βάση Shayrat  ώστε να προστατευτεί ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Δαμασκό- Χομς, ο Μ5.
 
Ρωσικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν επίσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα για να προετοιμαστεί η αντεπίθεση στο Morek.
 
Οι ισλαμιστές πανικόβλητοι προσπαθούν να κάμψουν την επέλαση του συριακού Στρατού στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πλέον "ανθρώπινες ασπίδες" ενώ έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά σε ολόκληρα χωριά.
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Ο Στρατηγός Σουλειμανί στο Χαλέπι.
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Οι snipers του συριακού Στρατού
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 

http://www.defencenet.gr/defence

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: