Η τρόικα εξευτελίζει συγκυβέρνηση και ΜΜΕ


ΤρόικαΤρόικα
“ Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη γιατί βλέπει την κατάρρευσή της να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ”
Του Κώστα Καπνίση
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 11:08
Την ώρα που κάποιοι επιχειρούν να παραδώσουν την χώρα στο σκοτάδι και στο απόλυτο χάος του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο τόπος δεν έχει κυβέρνηση, αλλά και αξιόπιστα ΜΜΕ, τα οποία θα μπορούσαν με μια πιο υπεύθυνη στάση να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το που βρίσκεται, αλλά και το που οδεύει η κατάσταση με την παρούσα πορεία αυτοκαταστροφής. Ο διεθνής Τύπος, αναλυτές, αρκετοί πολιτικοί, προσπαθούν να ρίξουν φως και να υποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία μιας κυβέρνησης και ενός συστήματος καλά οργανωμένης παραπληροφόρησης, το οποίο ενδημεί και σπέρνει φόβο, τρόμο και πανικό, προκειμένου να συνεχίσει να κρατά με κάθε κόστος στα χέρια του την εξουσία.

Την ίδια στιγμή που η άγρια δολοφονία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ήρθε να ταράξει για μια ακόμα φορά μια κατάσταση, η οποία δείχνει νοσηρή, ο ελληνικός λαός δε φαίνεται να «τσιμπά» το δόλωμα και καταδικάζει έμπρακτα τον κύκλο αίματος. Παράλληλα, στη χώρα καταφθάνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών σε μια περίοδο που αυτή η «εγκληματική οργάνωση» που λέγεται τρόικα καταδικάζεται από όλο και περισσότερους επίσημους θεσμικούς φορείς και αξιωματούχους του εξωτερικού. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα έχει ήδη προαναγγείλλει την έναρξη εξονυχιστικής έρευνας τύπου ανακριτικής μάλιστα διαδικασίας για τη δράση της τρόικα στην Ευρώπη.

Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει ότι έστω και τώρα, η τραγική και υποταγμένη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα, πιθανότατα να εκμεταλλευόταν την «ευκαιρία» και να έλεγε για μια μόνο φορά ένα «Όχι». Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα σπάνιο να υπάρχει ομοβροντία κατά της τρόικα από το εξωτερικό και μια κυβέρνηση, οποιασδήποτε χώρας, να μην εκμεταλλεύεται αυτό το δώρο και να εμμένει πιστή στη γραμμή Μέρκελ – Σόιμπλε, την ώρα μάλιστα που οι Γερμανοί βρίσκονται προς το παρόν στριμωγμένοι, μην έχοντας ακόμα σχηματίσει κυβέρνηση. Ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν «παίζουν» καν αυτές τις ειδήσεις από το εξωτερικό, δεν πιέζουν καν και δεν ελέγχουν το κυβερνητικό έργο ως θα όφειλαν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, αγκαλιά με την πτωχευμένη μιντιοκρατία, μιλούν για «διαπραγμάτευση» με την τρόικα, ενώ οι πάντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους διαψεύδουν. Κάτι άλλωστε που έχει αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή». Το τραγικό θέαμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι να διαρρέουν μέσω των γνωστών ΜΜΕ ότι αντί για 40.000 απολύσεις θα γίνουν 39.999, αντί για 10 νοσοκομεία θα κλείσουν 9 και πάει λέγοντας, «βαφτίζοντας» μάλιστα την εθελοδουλεία ως «μεταρρυθμίσεις». Την ίδια στιγμή, τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια ενός βλαχομπαρόκ «ελιτίστικου» πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή εκ μέρους του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Η κατάσταση μοιάζει πια να βρίσκεται εκτός ελέγχου και ο τόπος βαδίζει στην θαλασσοταραχή ως καρυδότσουφλο, το οποίο παρασύρεται διαρκώς προς τα βράχια με το ατύχημα να μοιάζει περισσότερο πιθανό παρά ποτέ. Η στάση της κυβέρνησης Σαμαρά δείχνει απόλυτη ενοχή, αλλά και αδιαφορία για το που βαδίζει η χώρα. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τηρούν ακόμα και τώρα μια στάση αναμονής. Δύσκολα κυβερνητικά στελέχη, πριν κάποιων γραφικών περιπτώσεων, υπερασπίζονται το κυβερνητικό «έργο», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ευθύνη τους σταματά εκεί. Ίσως θα έπρεπε να αφήσουν κατά μέρος τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και το αν θα επανεκλεγούν οι ίδιοι στην επόμενη Βουλή, και να κάνουν το πραγματικό τους καθήκον. Να ρίξουν αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Αρκετό τρόμο έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό. Τώρα βέβαια, είναι η ίδια τρομοκρατημένη γιατί βλέπει την κατάρρευσή της να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Θα επιλέξει την ακραία πόλωση και την καλλιέργεια ενός επικίνδυνου κλίματος για την χώρα. Πολλοί άλλωστε καταλαβαίνουν ότι η πτώση αυτής της κυβέρνησης, ενδέχεται να φέρει ορισμένα στελέχη της ενώπιον της δικαιοσύνης.

Για όσους έχουν ασχοληθεί με την Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ξεκάθαρο και κρυστάλλινο. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει πως ακόμα βρίσκεται στη θέση της αυτή η κυβέρνηση και δεν έχει καταρρεύσει. Τα πολιτικά της αδιέξοδα, η επικίνδυνη ρητορεία της, το καταστροφικό της έργο, η απόλυτη ενοχή της για την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε, μιλούν από μόνα τους. Όλα αυτά και η στρεβλή εικόνα των ΜΜΕ, η οποία παράγεται συνειδητά, μιλά από μόνη της. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν ακόμα υπάρχει φιλότιμο, «παντελόνια» και πίστη στην Δημοκρατία σε τούτη τη χώρα…

ανάρτηση από "periodista"

Δεν υπάρχουν σχόλια: