Μέχρι πότε θα προστατεύει το Υπ. Οικονομικών τους μεγαλοφοροφυγάδες των λιστών;


Short URL: http://wp.me/p3poUN-4hK

Zemanta Related Posts Thumbnailhttp://papadimoulis.wordpress.com
Πρωτοφανής σε περιεχόμενο είναι η απάντηση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη στις 6-11-2013 σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, Δ. Γελαλή, Ι. Δραγασάκη, Θ. Δρίτσα, Σ. Κοντονή και Ζ. Κωνσταντοπούλου, που κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013 και με την οποία ζητούσαν από το Υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με την πορεία του ελέγχου μεγάλων φορολογικών υποθέσεων (λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λουξεμβούργου, λίστα Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, εμβάσματα εξωτερικού κλπ). Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούσαν πληροφόρηση για τα τεχνικά, ανθρώπινα και θεσμικά μέσα που παρέχονται στο ΣΔΟΕ, για τα ποσά που έχουν έως τώρα εισπραχθεί. Ταυτόχρονα επισήμαιναν τους ασαφείς και αδιαφανείς χειρισμούς του Υπουργείου για υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.
Η απάντηση του Υπουργείου είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα κοινοβουλευτικά ήθη, αφού, αντί να παραθέσει τα στοιχεία που ζητούνται, παραπέμπει σε πρακτικά της Βουλής (!) από παραπλήσιες συζητήσεις επίκαιρων ερωτήσεων άλλων βουλευτών άλλων κομμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να αναγκάσει την Κυβέρνηση να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, όπως έχει και τη σχετική συνταγματική υποχρέωση.
Η προστασία σε μεγαλοφοροφυγάδες και σε όσους τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, Λονδίνου, εμβασμάτων εξωτερικού κλπ θα αποκαλυφθεί και ο κάθε εμπλεκόμενος θα αναλάβει τις πολιτικές και λοιπές ευθύνες του.

RELATED POSTS

Δεν υπάρχουν σχόλια: