Αυτοί είναι η πραγματική ΧΟΥΝΤΑ!! ξεχάστε την άλλη 1967-74!!

Εκατοντάδες κατασχετήρια από τη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, δεσμεύονται λογαριασμοί, κατάσχονται μισθοί

KATASXETHRIA
Κατά εκατοντάδες φεύγουν τις τελευταίες ημέρες από την Εφορία των Ιωαννίνων τα κατασχετήρια. Ήδη δεκάδες πολίτες του Νομού έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις και έντρομοι πλέον προσπαθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ή να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους ακόμη και τα σπίτια τους.
Παράλληλα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Epiruspost.gr η τοπική εφορία προχωρά σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις όπου οι καταθέσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις οφειλές που μπορεί να υπάρχουν.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν ακόμη και κατασχέσεις μισθών, αφήνοντας τους πολίτες άναυδους και οδηγώντας τους σε τραγικό αδιέξοδο, λίγο μάλιστα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πρόκειται για περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές προς το δημόσιο και φτάνουν κοντά στο όριο της παραγραφής.
Η τοπική εφορία λοιπόν λειτουργώντας επιθετικά (κι αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έκανε απολύτως τίποτα) αποστέλλει κατά εκατοντάδες τα κατασχετήρια που αφορούν σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχει ο υπόχρεος. Ακόμη κι αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία.
Η κατάσταση αυτή προκαλεί μεγάλη κοινωνική αναταραχή και οδηγεί σε πλήρη αδιέξοδο εκατοντάδες νοικοκυριά που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, να χάνουν τη δουλειά τους και να αγωνιούν για ένα μεροκάματο.
Δυστυχώς τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: