ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ανάρτηση από "iskra"

Εκτύπωση
panagrotiko-athina(Παρ. 20/12/13 
ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στην Πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι αντιδρούν στη άγρια φορολόγηση των χωραφιών τους μέσω του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Νωρίτερα, στα πλαίσια τηςπαναγροτικής κινητοποίησης, αγρότες από το Άργος γέμισαν ένα φορτηγό με πορτοκάλια, προκειμένου αυτά να φτάσουν στην Πλατεία Συντάγματος και να μοιραστούν στον κόσμο. Η αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα, ώστε να εμποδίσει τη διανομή τους. Άμεση ήταν οι αντίδραση τωνσυγκεντρωμένων αγροτών, οι οποίοι κατηφόρησαν τη Σταδίου και μετέφεραν με τα χέρια τα πορτοκάλια, πίσω στο Σύνταγμα. Γύρω στις 3 μμ αστυνομικοί περικύκλωσαν αναίτια τους διαδηλωτές στη λεωφόρο Αμαλίας και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν. Μάλιστα, κατά τη βίαιη απώθηση των διαδηλωτών τραυματίστηκε ένας αγρότης διαδηλωτής και στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.
Το σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο αποτελεί ένα προπομπό για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών,καθώς η ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν το φόρο ακινήτων και τουςπλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σε συνδυασμό με τα ηδη οξυμένα προβλήματα, θα δώσουν τη χαριστική βολή στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς.
Οι αγρότες της χώρας έδωσαν βροντερή απάντηση στην εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην αποδιάρθρωση του αγροτικού χώρου και την εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, ενώ είναι διπλά υπόλογοι στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου οικυβερνητικοί βουλευτές που δήθεν ξιφουλκούσαν κατά του υπουργού Οικονομικών καιπρόκειται να ψηφίσουν την ακραία άδικη φορολόγηση των χωραφιών και των κατοικιών των αγροτών.
Ήδη στο θεσσαλικό κάμπο, εντείνονται οι διεργασίες για το συντονισμό νέων μεγάλων κινητοποιήσεων από τη νέα χρονιά. Αγρότες από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, τηςΝάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, τουΚάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τρίτη (17/12) στη Λάρισα, θέτοντας στο επίκεντρο το οξύτατο ζήτημα της υπερφορολόγησης (υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, φορόληση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ, κόστος ενέργειας - αγροτικό ρεύμα κα).
(Την αντιμετώπιση που είχαν οι αγρότες οι οποίοι ήρθαν από αρκετές περιοχές της Ελλάδας να διαμαρτυρηθούν για αυτά τα εξωφρενικά μέτρα της συγκυβέρνησης κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς, την βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε.)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας και επτά ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑσυναντήθηκαν την Παρασκευή (20/12) στη Βουλή με αντιπροσωπείες αγροτών κυρίως τηςΚρήτης (Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων) και τηςΠελοποννήσου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που πραγματοποίησαν σήμεραπαναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής, και ο Θανάσης Πετράκος, Βουλευτής Μεσσηνίας.
Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας γιαφορολόγηση των αγροτεμαχίων, με το νέο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
"Η κυβέρνηση σήμερα με τη στάση των δυνάμεων καταστολής στοσυλλαλητήριο του Συντάγματος, έδειξε πόσο πολύ φοβάται την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας!
Στα πορτοκάλια απάντησε με χρήση βίας και χημικών. Πιστεύει πως έτσι θα προλάβει τη γενικευμένη εξέγερση των αγροτών και τωνκτηνοτρόφων, οι οποίοι δέχονται τα καταιγιστικά πυρά της καταστροφικήςμνημονιακής πολιτικής της.
Με τη γενικευμένη φορολόγηση των χωραφιών , με την φορολόγηση τωναγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, με τη δήμευση των περιουσιών τους, με τη δραματική εκτόξευση του κόστους παραγωγής που θέτει εκτός παραγωγικού πεδίου τουςμικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Η σημερινή ημέρα – ημέρα αντίστασης των πληττόμενων αγροτών – μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας μεγάλης αγροτικής απάντησης."
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤHN EΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Το ΚΚΕ με σχόλιό του, «καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την επίθεση των ΜΑΤ και την χρήσηχημικών σε βάρος της συγκέντρωσης των αγροτών για το φορολογικό που τους ξεκληρίζει, καθώς και τις ευθύνες της κυβέρνησης».
«Αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, ότι η τρομοκρατία και η καταστολή ενάντια στους αγώνες θα εντείνεται και θα μονιμοποιείται, ώστε ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης να μην αφήσει κανένα λαϊκό δικαίωμα, για τη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων και της στρατηγικής της ΕΕ» αναφέρεται στο σχόλιο του κόμματος.
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: