«Όχι» από τον Αλέξη Τσίπρα στην επικοινωνιακή φιέστα για την προεδρία της Ε.Ε.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης ΤσίπραςΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
“ Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρεί την εκδήλωση ως μια καθαρά επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης, την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας πλήττεται από τα Μνημόνια και τις άγριες πολιτικές λιτότητας ”
ανάρτηση από (periodista)
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 
Την απόφαση να μην παραστεί στην εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής με αφορμή την επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρεί ως μια καθαρά επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης την συγκεκριμένη εκδήλωση την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας πλήττεται από τα Μνημόνια τις άγριες πολιτικές λιτότητας, τις οποίες υποδεικνύει η τρόικα και εφαρμόζει πιστά η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρόσφατα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ερευνά τα έργα και τις ημέρες της τρόικα στην Ευρώπη και ειδικότερα στις χώρες που εφαρμόζονται τα γνωστά για τις καταστροφικές τους συνέπειες Μνημονιακά προγράμματα. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η Επιτροπή είναι πιθανό να επισκεφτεί την Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, καθώς η έρευνα, στο πρώτο τουλάχιστον στάδιο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμά ότι η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία, προκειμένου οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να θέσουν σε πρώτο πλάνο την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη. Εξάλλου, την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. θα διαδεχθεί η ιταλική και οι δύο χώρες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: