"ΤΡΕΝΟ" Ο ΣΥΡΙΖΑ !! ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

05/02/14 
Σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και αύξηση της δύναμης του Λαϊκού Συνδέσμου στην απόλυτη πρόθεση ψήφου (που σημαίνει τουλάχιστον 20-25% υψηλότερα ποσοστά στην εκλογική επιρροή) κατάγράφει δημοσκόπηση της "συστημικής" MARC για λογαριασμό του περιοδικού lay-out.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, αφήνοντας πίσω τη Νέα Δημοκρατία η οποία φτάνει το 21,1%.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, έναντι 6,9% τον περασμένο Νοέμβριο, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.
Πρώτος και στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς συγκεντρώνει το 21,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει το 50% της δύναμης της ΝΔ, εμφανιζόμενη να επανέρχεται στα ποσοστά προ των γεγονότων του Σεπτεμβρίου σε σχέση με τη ΝΔ.
Αν συνυπολογιστούν διάφορα ιστορικά πολιτικά και εκλογικά δεδομένα η διαφορά ΝΔ και Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές θα είναι ενυτπωσιακά μικρότερη. Είναι πολύ πιθανό να παιχθεί και στον "πόντο" η δεύτερη θέση...
Στις εκλογές του Μαΐου του 2012, η ΧΑ έλαβε 55% μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που της έδινε αρχικά η MARC (7% αντί για 4,5%) και η ΝΔ έλαβε 18,92% αντί του 25% που της έδινε η συγκεκριμένη εταιρεία, τότε.
Πάντως είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αν ενταθεί θα θέσει αυτομάτως το ερώτημα αν θα βρίσκονται στην πεόμενη Βουλή.
Για την ευρωβουλή ούτε οι Ανεξάρτητοι, ούτε το ΠΑΣΟΚ, βάσει των στοιχείων της MARC εκλέγουν ερωβουλευτές.
prothesi
 Στην ερώτηση για το ποια θα η καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα, το 26,4% απαντά ότι θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση των απόψεών του και ένα 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
marc2

 εκλογών. 
p
euro2


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: