Τσίπρας από Ομόνοια: "Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ"


ανάρτηση από το "κόκκινο"

Ελλάδα
«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και τελειώνουμε τη λιτότητα στη χώρα», ανέφερε από την κατάμεστη πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση κόμματος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα νίκης. Ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε από τα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, από την Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και από την Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική:

Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ , ένα δημοψήφισμα ιστορικό όπως αυτό που 40 χρόνια πριν έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην  πλατεία Ομονοίας.

Τώρα – υπογράμμισε- θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες
υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο,που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου εχουν το θράσος να εγκαλούν την αριστερά. Η Αριστερά , υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την κράτος εκβιαστή αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, ο οποίος, όπως επισήμανε, κρύβεται διαρκώς. «Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής; Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009. Ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν τη Δευτέρα η κυβέρνηση παραμείνει στην εξουσία, τότε θα συρρικνώσει κι άλλο μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ ενώ θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και θα προχωρήσει σε νέο πογκρόμ απολύσων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.



Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις μίας κυβέρνησης της Αριστεράς: Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και επαναφορά των συμβάσεων εργασίας.

«Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής και αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: