!
Δημοσιεύθηκε από Lignite is Gold στο Μαΐου 22, 2014
Ο Σαμαράς παρουσίασε στις 20/5 το “Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο – Ελλάδα 2021” και, όπως έλεγε η Φρειδερίκη το 1955, “η χώρα αισθάνθηκε σα να ήπιε σαμπάνια”. Πρώτη φορά που ο Σαμαράς ήταν τόσο γαλαντόμος και οι θέσεις εργασίας έτρεχαν απ’ τα μπατζάκια του. Πάρτε 550.000 θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια! Τι, δεν σας φτάνουν; Πάρτε 770.000 θέσεις εργασίας σε επτά χρόνια! Τζάμπα είναι! Εκλογές έχουμε, “άρτον” δεν μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε, τα “θεάματα” θα σας τα δώσουμε στις 12 Ιουνίου με το Μουντιάλ, τι μένει; Ένας καταιγισμός υποσχέσεων! Ο κόσμος θέλει ν’ ακούει ευχάριστα πράγματα, δεν θέλει δυσάρεστα μαντάτα κι ο Σαμαράς “έδωσε ρέστα”!
Τι “κοσμογονικές αλλαγές” έβλεπε μπροστά του ο Σαμαράς, τι “πρώτη η Ελλάδα το 2012, το 2013, το 2014″, όχι σε ανταγωνιστικότητα βέβαια, αλλά σε “μεταρρυθμίσεις” που ΘΑ φέρουν ανταγωνιστικότητα. Κι όλα αυτά “χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία” είπε, αλλά, μετά μάλλον είδε στον καθρέφτη τη μύτη του να μεγαλώνει, θυμήθηκε ότι οι διεθνείς οίκοι είχαν κατατάξει τη χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας κι άλλαξε τροπάριο: θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές! Όπως είχε κάνει κι ο Μητσοτάκης με τον Παλαιοκρασσά και το Μάνο το 1990-93 κι οδήγησαν τη χώρα στην παρ’ ολίγον χρεοκοπία! Ιδεοληψίες κι ασκήσεις επί χάρτου με τα δικά μας τα λεφτά!.
Τώρα λοιπόν “έρχεται η Ανάπτυξη”! Ποιος ακριβώς θα την κάνει την ανάπτυξη, όταν οι …
τράπεζες -με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις- μαζεύουν απ’ την αγορά την όποια ρευστότητα υπάρχει, όταν τα εισοδήματα και οι καταθέσεις μειώνονται, όταν η αγορά αγωνιά κάθε πρωί για το πώς κοιμήθηκε το βράδυ ο Θεοχάρης, όταν οι νέοι μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, αυτό φυσικά δεν μας το είπε ο Σαμαράς. Ούτε και μας είπε ότι κι ο Παπακωνσταντίνου, το 2011, μας έδειχνε τα διαγράμματα της ανάπτυξης, που ερχόταν παντού στην Ευρώπη και με μια μικρή μόνο “χρονική μετατόπιση” και στην Ελλάδα.
“Η ανάπτυξη απαιτεί σχεδιασμό”, είπε κι έφερε τρία παραδείγματα:
1. “Η ανταγωνιστικότητα εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων και από το κόστος ενέργειας. Αλλά επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας κάνουν χρόνια για να αποδώσουν. Για να έχεις, λοιπόν, ανταγωνιστική ενέργεια, μετά από δέκα, είκοσι χρόνια, πρέπει να δούμε μπροστά από τώρα και να κάνουμε μεγάλες επιλογές από σήμερα!” Πάνω εκεί ένας γδούπος ακούστηκε στη αίθουσα: ήταν ο Μανιάτης, που λιποθύμησε συγκινημένος, αφού ο πρωθυπουργός αναγνώριζε επιτέλους το μεγάλο έργο του, να γεμίσει τη χώρα αιολικά και να την αφήσει χωρίς ρεύμα, να κάνει το ρεύμα πανάκριβο για τη βιομηχανίακαι να βάλει τους πολίτες να καίνε καυσόξυλα για να ζεσταθούν.
2. “Ένα άλλο παράδειγμα είναι το νερό: Η Ελλάδα συνολικά πολύ καλής ποιότητας και άφθονο νερό: Όμως σε άλλες περιοχές το σπαταλάμε και πάει χαμένο. Άλλες περιοχές δεν έχουν επάρκεια νερού, κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη για την Ανάπτυξή τους. Και άλλες περιοχές προχωρούν σε υπέρ-άντληση νερού, από πηγάδια εκατοντάδων μέτρων πια σε βάθος, που δημιουργούν και πολύ σοβαρά οικολογικά προβλήματα. Για να γίνει η σωστή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, χρειάζονται υποδομές, κανάλια, αρδευτικά έργα, βιολογικοί καθαρισμοί και έντονος ρυθμιστικός ρόλος του κράτους. Με ορίζοντα δεκαετιών μπροστά. Διαφορετικά η χώρα θα χάνει έδαφος συνεχώς.” Εδώ ήταν που πετάχτηκε ο Μιχελάκης και, διακόπτοντας το Σαμαρά, είπε “ε, μα γι’ αυτό κι εμείςδεν αφήσαμε να γίνει το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν πάρει η GDF με τον Ελλάκτορα το νερό στη Θεσσαλονίκη, πώς θα γίνει η ανάπτυξη; Η GDF θα είναι το νέο κράτος εν κράτει μας“.
3. “Τα δίκτυα μεταφορών είναι ένα άλλο παράδειγμα – οδικά και σιδηροδρομικά. Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει πολύ σημαντικά και ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα...” Γι’ αυτό κι ο Σαμαράς περνάει κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ΤΑΙΠΕΔ και θα βλέπουμε τις παραλίες με τα κιάλια…
Και ρώτησε ακόμα ο Σαμαράς :
“Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει μια ΝΟΚΙΑ, όπως η Φινλανδία;
Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει την πρωτοπορία στις Ανανεώσιμες πηγές που έχει η Δανία; Γιατί δεν θα μπορούσε, να έχει την κτηνοτροφική παραγωγή της Δανίας ή και ακόμα της Ολλανδίας; Και τη μεταποίησή της…
Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει κι αυτή ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους που έχει η Σουηδία και η Ολλανδία;
Δεν θα μπορούσε να έχει τις υπηρεσίες της Ιρλανδίας, ή τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων του Ισραήλ ή και την αμυντική ακόμα βιομηχανία που έχει σήμερα το Ισραήλ;”
Ε, λοιπόν, Σαμαρά, σου έχουμε νέα: ΔΕΝ είσαι Παρθενογεννημένος, ούτε εσύ ούτε το κόμμα σου!
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει μια ΝΟΚΙΑ σαν τη Φινλανδία, επειδή οι διάφορες ΝΟΚΙΑ σε όλο τον πλανήτη χρειάζονται επιστήμονες κι εσύ, με το κόμμα σου, διώχνεις χρόνια τώρα τους επιστήμονες απ’ την Ελλάδα. Οι Έλληνες επιστήμονες ξενιτεύονται και διαπρέπουν παντού επειδή εκεί βρίσκουν χώρο να δουλέψουν και δεν τους ρωτάει κανείς τι ψηφίζουν ή σε ποια κλίκα ανήκουν. Τα κόμματα, που κυβερνήσατε την Ελλάδα στη μεταπολίτευση, έχετε πια καταντήσει η φωλιά της κάθε μετριότητας, η ηθική χρεοκοπία προηγήθηκε της οικονομικής και το βόλεμα των δικών σας παιδιών έχει γίνει η υπέρτατη αξία σας.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ η “Δανία του Νότου” επειδή η γεωγραφική της θέση είναι διαφορετική και οι υποδομές της είναι διαφορετικές. Τα είπαμε άλλωστε αναλυτικά. Και κυρίως επειδή η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ τη Δανία στην κλίμακα της διαφθοράς των πολιτικών.
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ τους βιομηχανικούς κλάδους της Σουηδίας και της Ολλανδίας, επειδή δεν έχει τη φθηνή ενέργεια που έχουν αυτές οι χώρες, επειδή δεν ασκήσατε ποτέ βιομηχανική πολιτική, επειδή ακόμα και τις βιομηχανίες που υπήρχαν κάποτε τις φορτώσατε ατελείωτες ρουσφετολογικές προσλήψεις και βάλατε να τις διοικούν τα δικά σας παιδιά, μέχρι να τις κλείσετε στο τέλος.
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ -και πολλών άλλων χωρών- επειδή, τότε, το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα, δεν θα μπορούσατε να βάζετε “το χέρι στο μέλι” των συμβολαίων.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που, ακόμα και μετά τη χρεοκοπία της χώρας, δεν μιλούν καν για τη μόνη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος, την απαλλαγή του δημόσιου τομέα απ’ την κομματοκρατία και τη θέσπιση της αξιοκρατίας. Ένα ΑΣΕΠ πήγε να γίνει κάποια στιγμή και τρέξατε να βάλετε και συνέντευξη, μη τυχόν και δεν φροντίσετε τα δικά σας παιδιά.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που τρέχουν να ξεπουλήσουν τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, αλλά, την ίδια ώρα, κρατούν εσκεμμένα κλειστό 14 χρόνια το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, που ήταν 70 χρόνια ιδιωτικό, προτιμούν να εισάγουν λιγνίτη και να βυθίζουν το λαό της Φλώρινας στην ανεργία.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα, τάζοντας “λαγούς με πετραχήλια”, την ίδια ώρα που έδεσαν τη χώρα όμηρο στα χέρια των δανειστών, μετατρέποντας τα ομόλογα απ’ το Ελληνικό στο Αγγλικό Δίκαιο. Τα νέα μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και θα κρατήσουν άλλα 70 χρόνια. Και φυσικά μέσα στο κατακαλόκαιρο, στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα μας λέτε ότι μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται …
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα κι όχι για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για την τσέπη μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Συμμετέχουμε στις εκλογές και δεν ρίχνουμε άκυρο ή λευκό, ρίχνουμε έγκυρο ψηφοδέλτιο, που μειώνει τα ποσοστά των χρεοκοπημένων κομμάτων.
Να τελειώνουμε επιτέλους με το παλιό και βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης.
Να χτίσουμε μια Νέα Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου