Γαλλικά ΜΜΕ: Ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας η συνάντηση Αλέξη – Πούτιν

Posted by olympiada στο Ιουνίου 11, 2015


Απόδοση: Μαρία Σμυρνιωτάκη

Η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία του εξωτερικού χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη εάν η ΕΕ έδινε ένα νεύμα προς την Μόσχα για το προτεινόμενο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Τurkish Stream.

Η οικονομικά δεμένη Ελλάδα έχει μέχρι το τέλος αυτού του μήνα για να παρατάξει € 1.600.000.000 σε ξένα χρέη και ο αρθρογράφος πιστεύει ότι η στήριξη της Ρωσίας θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αποφύγει μια χρεoκοπία και την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Οι επερχόμενες συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο

Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 18 Ιουνίου, θα είναι “ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας”,ανέφερε η Ιζαμπέλ Chaboud.

Ο Τσίπρας στοχεύει το Διεθνές Οικονομικό Forum στην οδό Petersburg στις 18-20 Ιουνίου, όπου θα συναντήσει το Ρώσσο πρωθυπουργό για να συζητήσουν μια σειρά από διμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του τμήματος του αγωγού για να φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Ρωσία έχει αναλάβει την προώθηση του τουρκικού σχεδίου για τον αγωγό ρεύματος για την άντληση φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία και στην Ελλάδα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

http://sputniknews.com/

http://gorganews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: