ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόθεση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται καθαρά σε αυτήν την μέτρηση με 27,1% αυξάνοντας την διαφορά από την Νέα Δημοκρατία η οποία με 21% αυξάνει και αυτή τα ποσοστά της όπως θα δούμε παρακάτω στον συγκριτικό πίνακα. Οι ψηφοφόροι δεν φαίνεται να αντιδρούν με πάθος στις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κεντροδεξιά με την επάνοδο της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΝΔ και την ενσωμάτωση των στελεχών του ΛΑΟΣ.

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 14% και τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 8%. Νέα πτώση του ΚΚΕ καταγράφει αυτή μέτρηση. Το κόμμα του Περισσού βρίσκεται στα ίδια ακριβώς ποσοστά με την Δημοκρατική Αριστερά η οποία δείχνει να συμπιέζεται. Η Χρυσή Αυγή εισέρχεται και πάλι στη Βουλή με ποσοστό της τάξης του 6,5% ενώ στην Βουλή εισέρχεται και ο φιλελεύθερος χώρος μετά τον «γάμο» της Δράσης με την Δημιουργία Ξανά . Τα δύο κόμματα μαζί φθάνουν το 3,2%. 



Στο επόμενο γράφημα συγκρίνεται η πρόθεση ψήφου αυτής της εβδομάδας με εκείνην της προηγούμενης.




Βαθμολόγιο πολιτικών προσώπων

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών και πολιτικών προσώπων προηγείται με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ο «Κανένας» πλασάρεται στην τρίτη θέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: