Γιατί όχι τώρα Νέα Δημοκρατία.


Αν και το blog αυτό εμφορείται από φιλελεύθερες αρχές, εντούτοις αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να έρθει στο τιμόνι της χώρας η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, για τους εξής σημαντικούς λόγους:

1) Δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Πρόγραμμά της είναι αυτό τούτο το μνημόνιο που η ίδια συνυπέγραψε.

2) Δεν συμφέρει την ίδια, αλλά και γενικότερα τις φιλελεύθερες ιδέες, να αναλάβει τώρα....
την εξουσία. Στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την ΝΔ και ταυτόχρονης εφαρμογής του μνημονίου, αφενός θα έχουμε λαϊκή εξέγερση με ανυπολόγιστες συνέπειες, αφετέρου η μεν ΝΔ θα διαλυθεί χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ, οι δε φιλελεύθερες ιδέες θα στιγματιστούν για τις επόμενες δεκαετίες στη χώρα. Μπορεί κάποιοι θεσιλάγνοι να θέλουν πρωθυπουργικές και υπουργικές καρέκλες, αλλά οι καρέκλες αυτές θα είναι ηλεκτρικές. 

3) Γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η συγκράτηση της παραπέρα κοινωνικής διάλυσης και εξαθλίωσης των μεσαίων και κατώτερων λαϊκών στρωμάτων και αυτό η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ΝΔ δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

4) Γιατί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, είτε εντός του μνημονίου, είτε εκτός αυτού, να επιστρέψουμε σε Εθνικό Νόμισμα. Στην περίπτωση αυτή, σοφό είναι να έχουμε στα χέρια μας ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας και κυρίως τις πανάκριβες και σύγχρονες υποδομές που έχουμε φτιάξει και για τις οποίες χρεοκοπήσαμε. Είναι δηλαδή προτιμότερο να πάμε στη δραχμή με όλες τις υποδομές (αεροδρόμια, δρόμοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, ενέργεια κ.λ.π.) δικές μας, παρά να έχουν αυτές μεταβιβαστεί σε ξένους δανειστές για ψίχουλα. Πολλοί οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν, όχι όμως και να ξεπουληθούν οι υποδομές της χώρας.
Με δικές μας τις υποδομές, εύκολα θα μπορέσουμε να ξεπεταχτούμε και να αναπτυχθούμε γρήγορα, ακόμα και με δραχμή, διαφορετικά θα ξεπουληθούμε για πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να «σκοτώσει» την δημόσια περιουσία, αντίθετα η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα κάνει ότι της πει η Μέρκελ.

5) Γιατί, πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δοκιμαστεί και η Αριστερά στην εξουσία (Έλληνες είναι κι αυτοί) και ανάλογα να κριθεί, ώστε να πάψει πια να είναι το ανικανοποίητο απωθημένο μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού. Πρέπει και κάποιες νοοτροπίες να αλλάξουν. Αν επιτύχει η Αριστερά, αυτό θα είναι καλό για το λαό. Αν αποτύχει θα καταστραφεί η ίδια, πάντως ο βρεγμένος λαός τη βροχή δεν την φοβάται.

6) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ως προτεραιότητα την αλλαγή επιτέλους του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική, ώστε να εκλείψουν οι κυβερνήσεις μειοψηφιών και επιπλέον προανήγγειλε δημοψήφισμα για την περίπτωση της αποχώρησης ή μη από το ευρώ και όχι μονομερείς ενέργειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Αυτά τα δημοκρατικά θέματα δεν θέλει ούτε να τα ακούσει η οικογενειοκρατούμενη νεοφιλελεύθερη ΝΔ. 

7) Γιατί η ΝΔ δείχνει να μην ενδιαφέρεται τελείως γι' αυτό που λέγεται ελληνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.  Δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε έναν δουλοπρεπή, γονατισμένο λαό, που δεν μπορεί να αντιμιλήσει στον κάθε Ολάντ και στην κάθε Μέρκελ, αρκεί να μείνουμε στον "παράδεισο" του ευρώ.  

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να αναλάβει την ηγεσία της χώρας, η μόλις προ διετίας αποτυχούσα και εγκαταλείψασα Νέα Δημοκρατία.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: