Στρατηγική νίκη των δυνάμεων του Μ.Άσαντ

OI IΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
17:18
03/10/2014

Στρατηγική επιτυχία των δυνάμεων του Μ.Άσαντ οι οποίες μετά την κατάληψη των χωριών βόρεια του Χαλεπίου είναι πλέον σε θέση να έχει υπό τον έλεγχό του τον τελευταίο κεντρικό δρόμο ανεφοδιασμού της πόλης και να εγκλωβίσει μέσα στις ανατολικές συνοικίες τις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών που κατά πλειοψηφία αποτελούνται από μαχητές του εγκληματικού ISIL.
Αν και υπάρχουν μικρότεροι παρακαμπτήριοι δρόμοι που οδηγούν στο Χαλέπι, η κατάληψη του δρόμου αυτού θα μείωνε σημαντικά τις δυνατότητες των ανταρτών να ανεφοδιάζονται και επίσης θα επέτρεπε στο στρατό να πολιορκήσει περιοχές στην πόλη που έχουν περιέλθει υπό τον έλεγχο των ανταρτών εδώ και 2 χρόνια, ολοκληρώνοντας το "δαχτυλίδι" θανάτου γύρω από τους εγκληματίες ισλαμιστές.
Προκειται για την ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στη Χομς. Το "δαχτυλίδι" θα αρχίσει να μικραίνει την περίμετρό του μέχρι οι εναπομείναντες ισλαμιστές να εξοντωθούν ή να παραδοθούν.
«Ο δρόμος είναι τελείως κλειστός και το καθεστώς έχει στήσει οδοφράγματα» δήλωσε ο Μουχάμαντ Μπίντουρ, ένας 25χρονος ισλαμιστής. «Οι σύντροφοί μας ήταν εκεί και χρειάστηκε να έρθουν από έναν άλλο δρόμο, διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση, που διήρκησε ώρες».
Ένας άλλος ισλαμιστής ο Αμπντουλάχ Κατμάουι, ηλικίας 30 ετών, ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει απευθείας προς το Χαλέπι εξαιτίας των μπλοκαρισμένων δρόμων.
Όπως πάντως μετέδωσε το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο συριακός Στρατός κατέλαβε 3 χωριά βόρεια του Χαλεπίου, κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν στο αλ Μουντάφαχ, το Χαντάρατ και το Σίφατ, όπως και σε 4 διασταυρώσεις δυτικά του Σίφατ ενώ έχουν σκοτώσει «πολλούς τρομοκράτες και έχουν καταστρέψει δεκάδες οχήματα».
Η γνωστή αμερικανοκίνητη οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο σημείωσε ότι ο στρατός δεν έχει ακόμα καταλάβει τον κεντρικό δρόμο ωστόσο οι μάχες που έχουν ξεσπάσει στο Χαντάρατ, μια συνοικία στο βόρειο Χαλέπι, είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου.
«Εάν ο στρατός καταφέρει και κρατήσει υπό τον έλεγχό του το Χαντάρατ, τότε το Χαλέπι θα βρεθεί υπό πολιορκία» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο επικεφαλής της οργάνωσης Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν. Φυσικά εάν πέσει το Χαλέπι η κυβέρνηση Άσαντ θα έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου, και θα μπορέσει να στραφεί προς τις ερήμους της Ανατολικής  Συρίας, και την Ντεϊρ Εζόρ, την τελευταία μεγάλη πόλη που θα έχουν μερικώς υπό έλεγχο οι εγκληματίες ισλαμιστές.
Η χρηματοδοτούμενη εισβολή των ισλαμιστών από χώρες της Δύσης έχει κοστίσει το θάνατο 191000 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: