Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση για τους λαούς. Κέρδη για τους καπιταλιστές.


Στη Γαλλία, η ανεργία έχει φτάσει το12,5%. Αν συνυπολογίσουμε στους άνεργους και όσους εργάζονται εκ περιτροπής, ο αριθμός τους προσεγγίζει τα 5 εκατομμύριαανθρώπους*Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 46,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο15,1% του πληθυσμού. Στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Οικονομικής και Επιχειρηματικής Έρευνας (CEBR), 4,7 εκατομμύρια Βρετανοί ζουν σε συνθήκες “ένδειας σίτισης” και αναγκάζονται να κόψουν βασικά είδη διατροφής, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά κλπ. για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Ενώ, πάνω από 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε συσσίτια και “τράπεζες τροφίμων” για απόρους*.
Τα παραπάνω στοιχεία, αφορούν χώρες με ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες. Δεν αναφερόμαστε καν στο τι επικρατεί σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.
Ο καπιταλισμός, σε όλες τις χώρες, έχει παντού τα ίδια αποτελέσματα. Πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση για τον λαό και την εργατική τάξη, πλούτο και κέρδη για τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές. Δεν μπορούμε βέβαια να προσδοκούμε κάτι καλύτερο από τον καπιταλισμό. Έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. Οι δομές του, είναι κατασκευασμένες να αρπάζουν τον πλούτο που παράγεται από το αίμα και τον ιδρώτα του λαού, και να τον χώνουν βαθιά στις τσέπες των καπιταλιστών.
Τα παράσιτα που έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής, έχουν κάθε λόγο να αγωνίζονται για την διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος. Όμως εμείς, από την άλλη, δεν έχουμε κανένα λόγο να δίνουμε παράταση ζωής στο σύστημα της εκμετάλλευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: