Σε πορεία άτακτης χρεοκοπίας η Ελλάδα


bankrupt
Σε άτακτη χρεοκοπία οδηγείται η χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρατικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.
Όπως αναφέρει με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την εξέλιξη των Δημοσίων Οικονομικών, ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας«τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη των Δημοσίων Οικονομικών είναι συγκλονιστικά. Η Ελλάδα οδηγείται πλέον σε άτακτη χρεοκοπία. Τα κρατικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος αυξάνουν με ρυθμούς χιονοστιβάδας».
Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012/2013, το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από -1,51 δις ευρώ ή -0,8% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε σε -12,09 ή -6,61% του ΑΕΠ. Αν στις κρατικές δαπάνες συνυπολογιστούν και οι τόκοι, τότε την ίδια χρονική περίοδο το συνολικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από -3,81 δις ευρώ ή -1,97% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε σε -14,02 δις ευρώ ή -7,67% του ΑΕΠ.
vamvoukas
Σαμαράς και Στουρνάρας λένε ασύστολα ψεύδη
«Τα Δημόσια Οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε τραγικό σημείο. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας λένε ασύστολα ψεύδη στον ελληνικό λαό, εμπαίζοντας μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τρομακτική διόγκωση των κρατικών ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους κατά τη διάρκεια του 2013, σε συνθήκεςπαρατεταμένης ύφεσης του οικονομικού μας συστήματος, ωθεί δυστυχώς σε νέες περιπέτειες την ελληνική κοινωνία και τον Ελληνισμό» τονίζει ο καθηγητής Γ. Βάμβουκας.
nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: