Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου

 Από το success story φτάσαμε στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2014

23/10/13 - 13:35
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο εργαζομένων του ΙΚΑ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος του για το ασφαλιστικό.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.
«Από το success story και το μοίρασμα του πλεονάσματος φτάσαμε στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2014 και τη συζήτηση για νέα μέτρα και πάλι σε βάρος των γνωστών υποζυγίων» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτοί που έχουν υπογράψει όλα αυτά εμφανίζονται σήμερα ως Ροβεσπιέροι επαναστάτες. Η στρατηγική του υπάκουου μαθητή έχει καταρρεύσει. Χάσαμε ενάμιση χρόνο χωρίς καμία διαπραγμάτευση».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την υποκρισία και το θέατρο του παραλόγου και να αποδεχθεί τα λάθη της πολιτικής της, διαφορετικά όπως είπε «θα την πατήσουν σαν το λύκο με τα πρόβατα».
Ο κ.Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως στόχος της τετραετίας είναι η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών για είσπραξη των εσόδων, η ακύρωση της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, το φρένο στη μείωση των συντάξεων και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, η αποκατάστασή τους ξεκινώντας από την κατώτατη σύνταξη.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η θέσπιση νέων δημόσιων πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυσή τους από την κερδοφορία δημόσιων επιχειρήσεων, η κατάργηση της διαθεσιμότητας και η αποκατάσταση όσων απολύθηκαν καθώς και η επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: